STG Dronten bij Flevonice.
STG Dronten bij Flevonice. eigen foto

STG Dronten gaat niet bij de pakken neerzitten: „We zien voldoende mogelijkheden”

Algemeen

DRONTEN - Schaatstrainingsgroep Dronten dacht de zaakjes mooi voor elkaar te hebben. Maar voor de tweede keer binnen een jaar zit de club ineens zonder vaste ijsbaan. Plaatsvervangend voorzitter Rieke van Bemmel gaat niet bij de pakken neerzitten. Lang voordat er in de gemeente Dronten kunstijsbanen waren, was STG Dronten al een bloeiende vereniging. En die draad pakt de club nu weer op.

De laatste jaren was Flevonice de thuishaven van STG Dronten, onder andere vanwege onenigheid met de kunstijsbaan in Dronten. Toen Flevonice in februari definitief de poorten sloot, werd die strijdbijl begraven en keerde de vereniging terug bij Leisure World. Drie maanden later besloot ook Leisure World dicht te gaan. En dus staat STG Dronten opnieuw met lege handen.

Gewoon doorgaan

„Natuurlijk spijt het ons dat Leisure World ermee ophoudt. Aan de samenwerking met Leisure World komt vroegtijdig een einde en dat vinden wij heel jammer”, zegt Rieke van Bemmel, „Maar STG is een vereniging met de ambitie om zoveel mogelijk mensen op het ijs te krijgen en de mooie schaatssport te beoefenen. En daar gaan wij gewoon mee door!”

De voorzitter stelt dat de club graag ‘wendbaar’ wil inspelen op de jongste ontwikkeling: „We hebben een club met heel veel betrokken en enthousiaste leden en een goed bestuur, dus we zien voldoende mogelijkheden.”

„Voordat Leisure World er was, was STG een bloeiende vereniging en schaatsten we in Thialf in Heerenveen. Iedere woensdagavond gingen er bussen vol STG’ers naar Heerenveen om daar te trainen. Het is niet ondenkbaar dat we dat weer oppakken.”

Mogelijkheden

Nadat bekend werd dat de kunstijsbaan dicht ging, heeft het bestuur van STG Dronten meteen overlegd. Het is nog kort dag en er is nog geen overleg geweest met Thialf: „Maar we zijn nog steeds aangesloten bij het Gewest Friesland van de schaatsbond en dat geeft ons mogelijkheden om daar te trainen.”

Rieke van Bemmel weet dat er schaatsers in Dronten zijn, die geen lid zijn van haar vereniging. Ook voor hen is het wegvallen van de ijsbaan een klap: „Wellicht kunnen wij als vereniging voor die schaatsers iets betekenen. Zodra wij weer kunnen trainen op ijs, gaan wij dat bekend maken, zodat ook die groep zich kan aansluiten.”

Uit de media

Overigens moest STG Dronten uit de media vernemen dat de kunstijsbaan dicht ging. In een mededeling aan de leden schrijft het bestuur: „Ook voor ons was dit een complete verassing en we waren niet op voorhand ingelicht. Dit gaan wij nog nader uitzoeken, maar de boodschap wordt er niet anders van.”

De droog-, fiets- en mountainbiketrainingen van STG Dronten liggen momenteel stil door de coronamaatregelen. Dit programma verandert niet door de sluiting van de ijsbaan: „Zodra het mag, gaan deze trainingen gewoon weer door.”

Leisure World

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 10 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 10 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 10 uur geleden