STC Dronten bij Leisure World.
STC Dronten bij Leisure World. eigen foto

Na Flevonice ook kunstijsbaan Dronten definitief dicht: „Niet meer rendabel”

Sport

DRONTEN - De kunstijsbaan Leisure World in Dronten sluit definitief de deuren. Dat meldt Omroep Flevoland. De kunstijsbaan is door de coronamaatregelen al bijna een jaar gesloten. Eerder besloot het bedrijf al om dit seizoen niet meer open te gaan. Iets minder dan een jaar geleden ging ook de kunstijsbaan van Flevonice in Biddinghuizen dicht.

De omroep citeert manager Yvonne Obbema van Leisure World. Zij vertelt dat de vaste kosten doorlopen. Daarnaast verwacht het bedrijf uitgaven te moeten maken om weer open te kunnen in het nieuwe seizoen.

Tien jaar

In een e-mail aan de leden schrijft Leisure World volgens het bericht: „Wij hebben met veel plezier Leisure World Ice Center 10 jaar open gesteld voor recreatief publiek en schaatsverenigingen. Tevens hebben wij de nodige wedstrijden lange baan en marathon mogen organiseren.”

„Om bedrijfseconomische redenen is dit de enige beslissing is die het bedrijf kan nemen”, aldus de mail, „Het juiste moment, soms is dat nu.”

Lammert Grootoonk

Oprichter, eigenaar en directeur Lammert Grootoonk sprak in september al zijn bezorgdheid uit in een groot interview met De Telegraaf. „‘Zeurende’ ambtenaren, ‘verwende’ topsporters, niemand verdrijft de wonderbaarlijke droom van Lammert Grootoonk”, schreef de krant, „Alleen die verrekte corona…”

Het dagblad omschreef de ijsbaan in Dronten als: „De enige particuliere ijsbaan ter wereld, zonder één cent overheidssteun.”