Verkeerslichten op de Hanzeweg.
Verkeerslichten op de Hanzeweg. ©maartenheijenk.nl

Herstel Hanzeweg begint eind volgende week: „Onder voorbehoud”

Algemeen

DRONTEN - „Onder voorbehoud van de weersomstandigheden kan eind volgende week gestart worden met de herstelwerkzaamheden.” Dat schrijft de provincie Flevoland over de Hanzeweg (N307). Meer dan een maand geleden werd er tussen de Oudebosweg en de Hondweg een rijstrook afgesloten.

Het in 2019 aangebrachte asfalt valt op sommige plekken uit elkaar, aldus de provincie: „Hierdoor ontstaan over een afstand van 1,6 kilometer gaten in het wegdek.” Nader onderzoek moet uitwijzen of de aannemer van twee jaar geleden hiervoor aansprakelijk kan worden gesteld.

„De provincie heeft de eerste gaten met koud asfalt opgevuld. Dit bleek geen structurele oplossing te zijn en door de wisselende weersomstandigheden en de inwerking van strooizout verergerde de situatie. Daarom is op 24 december besloten om de rijstrook van Dronten richting Kampen af te sluiten.”

Eind volgende week

Het is de bedoeling om deze week een aannemer aan te wijzen. Eind volgende week kunnen de werkzaamheden dan beginnen. Bij ongunstige weersomstandigheden kan het nog enige weken langer duren.

De afgelopen weken zijn er twee kettingbotsingen geweest bij de tijdelijke stoplichten op de Hanzeweg. Met het oog daarop stelt de provincie dat alle veiligheidsregels strikt worden nageleefd.

Ook zijn er extra maatregelen, zoals het op werkdagen overdag inzetten van verkeersregelaars. Verder heeft de provincie extra lichtmasten, twee tekstwagens en extra borden met de maximum snelheid geplaatst.

Hanzeweg