Edwin Helmantel (archieffoto)
Edwin Helmantel (archieffoto) eigen foto

Twijfels over samenwerking met gemeente: „Ondernemers voelen zich niet gehoord”

Algemeen

DRONTEN - Ondernemersvereniging De Driehoek plaatst vraagtekens bij de samenwerking tussen de gemeente Dronten en lokale ondernemers. Het gemeentebestuur is enthousiast over die samenwerking. „Maar vanuit onze achterban horen wij andere geluiden”, vertelt OVDD-voorzitter Edwin Helmantel, „Ondernemers voelen zich niet gehoord.”

De vereniging heeft besloten onderzoek te doen naar de samenwerking. Er is een enquête ontwikkeld voor de OVDD-leden en overige ondernemers. Deze enquête gaat over ondernemen in de gemeente Dronten in de breedste zin. Partnerschap met en ondersteuning door de gemeente Dronten is daarvan een onderdeel.

Aanbesteding

Ook wordt onderzocht hoe ondernemers het aanbestedingsbeleid van de gemeente ervaren: „Daarnaast zijn er vragen over onder meer communicatie, ondersteuning ten tijde van de crisis, ondermijning, handhaving, samenwerking met andere lokale ondernemers en vestigingsklimaat.”

Voorzitter Helmantel: „Er valt veel winst te behalen in de omgang met de eigen, lokale ondernemers.” OVDD dringt daarbij vooral aan op een goede communicatie.

Samenwerking