Een teleurgestelde Manon Bakker komt als zevende over de finishlijn.
Een teleurgestelde Manon Bakker komt als zevende over de finishlijn. screenshot

Dramatische start kost Manon Bakker uit Swifterbant de wereldtitel

Algemeen

OOSTENDE (België) - Manon Bakker heeft haar favorietenrol bij de wereldkampioenschappen veldrijden voor beloften niet waar kunnen maken. Een dramatische start brak de 21-jarige inwoner van Swifterbant op. Ze eindigde uiteindelijk als zevende.

De favoriet startte vanaf de eerste rij, maar moest al na enkele meters toegeven op haar concurrenten. Toen ze bij de overgang naar het strand bovendien viel, was een podiumplaats eigenlijk al verkeken.

Na de eerste van vier ronden lag Bakker tiende op dertig seconden van koploper Inge van der Heijden. Ondanks wederom een val lag ze na twee ronden zevende, maar groeide de achterstand. In het vervolg van de race kwam ze niet dichterbij.

Aan de kop vochten de Nederlanders Aniek van Alphen, Fem van Empel en Inge van der Heijden een strijd uit met Kata Blanka Vas uit Hongarije. Van Alphen eindigde uiteindelijk als eerste, Van Empel als tweede en Vas als derde. Manon Bakker moest genoegen nemen met een teleurstellende zevende plaats op 1 minuut en 4 seconden van de winnares.

Uitslag WK vrouwen beloften in Oostende

  1. Fem van Empel (Ned.)
  2. Anniek van Alphen (Ned) op 0:04
  3. Kata Blanka Vas (Hon.) op 0:09
  4. Inge van der Heijden (Ned). op 0:27
  5. Francesca Baroni (Ita.) op 0:54
  6. Puck Pieterse (Ned.) op 0:56
  7. Manon Bakker (Ned.) op 1:04
  8. Anna Kay (G-Br.) op 1:10
  9. Marthe Truyen (Bel.) op 1:53
  10. Marion Norbert Riberolle (Fra.) op 2:11