Hugo de Jonge
Hugo de Jonge Martijn Beekman

Grootschalig testen in Dronten beïnvloedt landelijke coronacijfers

Algemeen

DRONTEN - Het percentage positief getest personen in de teststraten in het hele land daalde de afgelopen week ten opzichte van de week daarvoor. „Gedeeltelijk is dit te verklaren door het grootschalig gericht testen in Bunschoten, Dronten en bepaalde wijken in Rotterdam”, schrijft minister Hugo de Jonge in een brief aan de Tweede Kamer.

De minister wenst persvragen over het grootschalig testen in Dronten niet te beantwoorden. Hij schreef vorige maand aan de Tweede Kamer dat er voor Dronten een plan van aanpak is gepresenteerd. Zijn ministerie ontkent het bestaan van dit plan. Gevraagd of het plan van aanpak nu wel of niet bestaat, verwijst Hugo de Jonge via een woordvoerder naar de GGD Flevoland. De GGD reageert echter niet op vragen.

Tussenstand

De minister heeft de Tweede Kamer een voorlopige tussenstand gestuurd over de proef met ‘grootschalig risicogericht testen’. Daarin schrijft hij: „In zowel Rotterdam-Charlois, Dronten als Bunschoten hadden de pilots bij de start te maken met het Nederlandse winterweer, waardoor een deel van de week de testlocaties gesloten bleef en minder afspraken gemaakt zijn dan ingecalculeerd.”

„Inmiddels zijn alle testlocaties weer geopend. Op vrijdag 19 februari waren er respectievelijk in Rotterdam-Charlois, Dronten en Bunschoten ongeveer 8500, 6700 en 5500 mensen getest.”

Grootschalig testen

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 5 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 5 uur geleden