De aanleg van de rotonde.
De aanleg van de rotonde. @ Fotostudio Wierd

Provincie zoekt opnieuw publiciteit rond duurzaamheid rotonde Dronterweg

Algemeen

DRONTEN - De provincie Flevoland is trots op de nieuw rotonde op de kruising van de Dronterweg en de Swifterringweg. In februari werd in een persbericht de duurzaamheid al geroemd. Vrijdag werd dat in een tweede persbericht herhaald. De provincie spreekt over ‘de eerste duurzame rotonde’. 

VVD-gedeputeerde Jan de Reus bezocht de werkzaamheden de afgelopen week. Ter gelegenheid daarvan herhaalt de provincie de duurzaamheidsaspecten.

Kuststof

Zo bestaat de rotonde volledig uit kunststofvezelbeton. Dit kunststofvezel is tijdens de productie in de betoncentrale aan het beton toegevoegd. „Het gebruik van deze vezels zorgt niet alleen voor minder CO2-uitstoot, het verkort ook de uitvoeringsduur omdat er voorafgaand aan het storten van het beton geen wapening hoeft te worden aangebracht”, aldus de provincie.

Verder is het beton voor een groot gedeelte samengesteld uit gerecycled betonpuin. Voor de fundering wordt gebruik gemaakt van granulaat van een nabijgelegen sloopproject.

Tijdens de aanleg van de rotonde maakt de aannemer gebruik van een biobrandstof. Ook bij de wegomleggingen en verkeersborden is rekening gehouden met duurzaamheid.

Duurzaam

Afbeelding
Veilig Verkeer geeft 50-plussers gratis fietsles in Dronten 5 uur geleden
Avondvierdaagse Dronten.
Agenda maandag: Avond over geluid windparken, inschrijven voor avondvierdaagse 6 uur geleden
Wethouder Siert Jan Lap
Personeelsstop is eerste bezuiniging van Dronten op weg naar 'ravijnjaar' 2026 6 uur geleden