Afbeelding
Provincie Flevoland

Provincie Flevoland trots op duurzaamheid rotonde Dronterweg – Swifterringweg

Algemeen

DRONTEN - De provincie Flevoland start maandag met de aanleg van de rotonde Dronterweg - Swifterringweg. De provincie noemt het ‘een duurzame rotonde’. De aannemer mag tijdens de werkzaamheden niet te veel CO2 uitstoten. Daarnaast is kritisch gekeken naar de milieu-impact van de gebruikte materialen en de CO2-uitstoot tijdens de werkzaamheden.

„Duurzaamheid staat hoog op de agenda”, stelt de provincie in een persbericht, „Van de aannemer die de rotonde aanlegt wordt verwacht dat deze gecertificeerd is op de hoogste trede van de CO2 Prestatieladder.”

Milieu-impact

De provincie heeft vooraf berekend wat de milieu-impact zou zijn als de rotonde zou worden gerealiseerd met de materialen die standaard worden voorgeschreven: „Vervolgens is aan de inschrijvers gevraagd om met een ontwerpvoorstel te komen dat een lagere milieu-impact heeft voor de te gebruiken materialen. Hierbij is een reductiedoelstelling meegegeven van 40 procent.” De opdracht is gewonnen door een ontwerp dat daaraan voldoet.

De aannemer is verplicht om tijdens de werkzaamheden minder CO2 uit te stoten dan bij het gebruik van reguliere brandstof. „Daarnaast zorgt de tijdelijke bypass ervoor dat het verkeer niet hoeft om te rijden”, aldus de provincie. Hiermee wordt ook de extra CO2-uitstoot gecompenseerd van de aanleg van die bypass. Ook bij de tijdelijke weg zijn ‘duurzame materialen’ gebruikt.

Wegwerkzaamheden

De heer en mevrouw Kollen kregen huisbezoek aan de Cultuursingel in Biddinghuizen.
400 OFW-huurders melden zich aan voor huisbezoek: "Werken aan een thuisgevoel" 10 uur geleden
Popkoor Unlimited Sound Dronten
Wat is er vrijdag te doen? IVN, De Schakel, Dorcas, Maris Sonores, theatershows 11 uur geleden
Thim Verhoeven neemt na tien jaar afscheid van Swift'64 1.
Zinderend slot bij Asv Dronten, afscheid bij Swift'64, titelstrijd bij BAS 11 uur geleden