Koningsdag in Biddinghuizen
Koningsdag in Biddinghuizen Dorpsbelangen - archieffoto

Wat is er in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant te doen tijdens Koningsdag?

Algemeen

DRONTEN - Volgende week dinsdag is het Koningsdag. Door de coronamaatregelen moeten de organisatoren in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant creatief zijn. Hieronder de aankondiging van De IJsvogel (Biddinghuizen) en de persberichten van STADronten (Dronten) en De Klokbeker (Swifterbant)

Biddinghuizen

Website De IJsvogel:

Koningsdag vieren we dit jaar net als vorig jaar. Door de huidige covid maatregelen is het niet mogelijk een evenement met publiek te organiseren.

Daarom zenden we het vlaghijsen en de aubade live uit via een live stream op onze facebook pagina.

Dronten

Persbericht STADronten:

27 april vieren we Koningsdag. Dat wordt dit jaar weer een dag met leuke activiteiten, maar dan aangepast aan deze tijd: dus in de buitenlucht, thuis en online. STADronten heeft samen met de USRA een leuk programma samengesteld. Het programma is nog in ontwikkeling, maar één ding is zeker: ook in 2021 wordt het gezellig en er is wat voor jong en oud!

Officiële opening: vlag hijsen te volgen via een livestream: We beginnen de dag met het hijsen van de vlag op het Meerpaalplein. Via Facebook is deze activiteit via onze livestream te volgen.

Elk jaar is er een versierde fietsenwedstrijd en dus dit jaar ook weer, maar dan anders: Alle kinderen van Dronten worden uitgenodigd om hun fiets te versieren in de dagen voor Koningsdag en deze op de foto te zetten. Deze foto kan gestuurd worden naar info@sta-dronten.nl, onder vermelding van je naam, leeftijd en telefoonnummer. Er zijn twee leeftijdscategorieën: van 3 t/m 6 jaar en 7 jaar en ouder. De kinderen met de mooist versierde fietsen krijgen een prijs.

De versierde stratenwedstrijd was lang geleden een jaarlijkse traditie in Dronten. Tijdens Koningsdag waren de straten en wijken dan prachtig mooi versierd. De mooist versierde straat kreeg een prijs. Deze traditie willen we in 2021 weer tot leven brengen. Elke straat kan meedoen. STADronten organiseert dit met Samen Actief van Gemeente Dronten. Versier de straat de week voor Koningsdag. De inwoners van de mooist versierde straat krijgen een prijs. Tevens wordt op de website van STADronten en op Facebook een fietsroute gepubliceerd zodat iedereen langs de mooie straten kan fietsen. Wil je meedoen: kijk dan op www.samenactief.nl en vul het deelname formulier in.

Voor de kinderen hebben we een aantal leuke activiteiten. Als eerste de digitale schmink workshop. Els van Ballonnen en Meer leert ons hoe je je gezicht kunt omtoveren tot een mooi feestgezicht.

Daarnaast hebben we ook een ballonnenartiest. Dit keer is er een digitaal optreden. Dat is leuk! Ben je ook benieuwd welke figuren er dit jaar worden gemaakt? Kijk dan tijdens Koningsdag op de website van STADronten www.stadronten.nl en op onze Facebookpagina.

‘s Middag worden alle kinderen (maar jongeren en volwassenen sluiten we niet uit!) uitgenodigd om cupcakes te bakken en te versieren. Een recept en diverse ideeën hiervoor komen op de website te staan. En wat zou het leuk zijn om buurtgenoten te trakteren om zo’n lekkere vers gebakken cupcake. Tevens komt er nog een leuke dansactiviteit van Joy4All, daarover later meer.

Voor de liefhebbers is er ’s middags een Sterrit, georganiseerd door de USRA. Iedereen kan deelnemen met de auto. Er is een route samengesteld die langs de mooiste plekjes gaat in en rond de Gemeente Dronten. Opgeven vooraf is noodzakelijk en meer informatie volgt binnenkort op onze website en social media.

We gaan Koningsdag 2021 heel feestelijk en passend afsluiten met een online PubQuiz én een spetterend optreden van Polderrad. Iedereen kan meedoen met de PubQuiz en genieten van de live muziek want alles is te volgen via onze live stream.

Swifterbant

Persbericht De Klokbeker:

Ondanks de huidige situatie hebben we toch iets bedacht voor Koningsdag 2021. Wij willen u oproepen om Swifterbant, het mooiste dorp van Nederland te maken. Versier jullie straat zo mooi mogelijk, laat het een feestje zijn om door jullie straat te rijden. (denkt u wel aan de huidige maatregelen tijdens het versieren) er komt een jury langs om de straten te beoordelen. Voor de mooiste straat is er een wisselbeker. Wilt u meedoen met de wedstrijd meld u de straat dan aan op: koningsdagswifterbant@hotmail.com.

Voor de basisschool kinderen hebben we een kleurplatenwedstrijd. De kleurplaten kunnen worden opgehaald bij de supermarkten (en bakkerij Tietema). Hier kunnen de ingekleurde kleurplaten ook weer ingeleverd worden. Vergeet niet je naam en telefoonnummer op de kleurplaat te zetten voor het winnen van mooie prijzen. Ook hebben we voor alle kinderen een versierde fietsen wedstrijd. Hierbij moet je je van tevoren opgeven. Dit kan via het mail adres koningsdagswifterbant@hotmail.com. jullie krijgen dan een tijd en locatie door hoe laat je bij de jury moet zijn. Van jou en je fiets wordt een foto gemaakt.

Ook hebben we dit jaar weer de reveille, muzikaal ondersteund door familie Prinsen. Deze kunt u op 10.00 uur live volgen via de Facebookpagina van de Klokbeker. De vlag wordt dit jaar gehesen door wethouder T. van Amerongen.