Riff
Riff ©maartenheijenk.nl

Dubbel en Dwars Dronten | Kunstwerk Riff

Algemeen

(door Hans Dorreboom)

Smaken verschillen. Je kunt het landschapskunstwerk Riff aan de Spijkweg in Biddinghuizen mooi of lelijk vinden, bijzonder is het zeker.
Het heet cultuur en cultuur mag best wat kosten. Ruim 700.000 euro heeft de provincie ervoor betaald en als cadeau overgedragen aan de gemeente Dronten.

De gemeente heeft de provincie een bedankje gestuurd. In een brief spreekt zij over ‘een indrukwekkend en spraakmakend landschapskunstwerk’. Dronten aanvaardt het kunstwerk met dank en zegt toe het te onderhouden.

Over de veiligheid van het kunstwerk is veel te doen. De zeven meter hoge trap zou gevaarlijk zijn en op het plateau kun je beter niet komen. Een letselschadeadvocaat liet onlangs weten dat de gemeente Dronten aansprakelijk is als er iemand van de trap valt. 

Hoewel de gemeente een bord heeft geplaatst met de tekst: ‘Let op! Het betreden van dit kunstwerk geschiedt op eigen risico’, blijft Dronten volgens deze deskundige aansprakelijk. Als er een ongeluk gebeurt, moet de gemeente een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer. Volgens deze letselschadeadvocaat kan dit bedrag in de tonnen lopen.

Dronten kan het beste het zekere voor het onzekere nemen: bordjes plaatsen bij het kunstwerk met de tekst ‘verboden toegang’ of het kunstwerk teruggeven aan de provincie.

Dubbel en Dwars Dronten

Afbeelding
Andy Snijdt Hout | Wat is dit toch een leuk feest 6 uur geleden
Afbeelding
Wat is er zondag te doen? Darttoernooi, Igor Popov, Wereldlichtjesdag 7 uur geleden
Afbeelding
Polderleven in Beeld | De torens van Dronten 7 uur geleden