De Polderpioniers staan nu aan De Noord.
De Polderpioniers staan nu aan De Noord. ©maartenheijenk.nl

Heuvelpark vraagt vlaggenmast als compensatie voor verplaatste Polderpioniers

Cultuur

DRONTEN - De gemeenteraadsfractie van de VVD heeft de suggestie gedaan om de bewoners van het Heuvelpark met een kunstwerk te compenseren voor het verhuisde beeldje van De Polderpioniers. B en W zien dat niet zitten, maar willen wel in gesprek met de bewoners over een vlaggenmast.

De bewoners van de appartementen waren vorig jaar in hun sas toen De Polderpioniers op ‘hun’ grasveld werden geplaatst. Enkele maanden later haalde de gemeente het beeldje echter weer weg.

Nieuwe wijken

Een nieuw kunstwerk op deze locatie vinden B en W geen goed idee. Er is volgens het college in de directe omgeving voldoende kunst. Bovendien vindt het gemeentebestuur het Heuvelpark een lastige locatie voor een kunstwerk: „Omdat het is ingeklemd tussen woningen, parkeren en groen.” Ook ligt er een besluit om nieuwe wijken voorrang te geven bij het plaatsen van kunst.

„Enkele leden van de initiatiefgroep Heuvelpark hebben laten weten dat zij niet tegen een andere invulling van de locatie zijn, bijvoorbeeld in de vorm van een vlaggenmast”, schrijft wethouder Ton van Amerongen aan de VVD-fractie, „Over dit onderwerp vindt nog overleg plaats.”

De Polderpioniers