Operatiekamer St Jansdal.
Operatiekamer St Jansdal. eigen foto

St Jansdal begint met inhalen van uitgestelde operaties: „Coronazorg is stabiel”

Algemeen

HARDERWIJK - In ziekenhuis St Jansdal is de coronazorg op de verpleegafdelingen en op de intensive care stabiel. „Hierdoor ontstaat ruimte om vanaf volgende week dinsdag (25 mei) meer operatiekamers te openen in Harderwijk en Lelystad”, aldus het ziekenhuis.

St Jansdal constateert dat het aantal Covid-gerelateerde patiënten afneemt en verwacht dat deze daling doorzet: „Dit maakt dat we besloten hebben om het aantal IC bedden, wat uitgebreid was om de extra toestroom van Covid-patiënten te kunnen opvangen, per aanstaande zaterdag te minderen.”

Inhalen van operaties

Arend Jan Poelarends van de raad van bestuur: „Medewerkers die geholpen hebben op de intensive care, kunnen weer hun oorspronkelijke taken oppakken. Dit geeft artsen de mogelijkheid een begin te gaan maken met het inhalen van operaties die eerder zijn uitgesteld.” Patiënten, waarvan de operatie is uitgesteld en die op een wachtlijst staan, worden gebeld.

De coronamaatregelen blijven verder van kracht in het ziekenhuis: „Die gelden voor iedereen, ook voor bezoekers, patiënten en medewerkers die al gevaccineerd zijn.” 

St Jansdal benadrukt dat de poliklinische zorg in Dronten tijdens de derde golf gewoon is doorgegaan.