De nieuwbouw gezien vanaf De Noord.
De nieuwbouw gezien vanaf De Noord. screenshot gemeente Dronten

Bedrijf van bekritiseerde ‘portiekflats’ bouwt nu 79 woningen op locatie Rikken

Algemeen

DRONTEN - De firma ISPA Vastgoed uit Almere bouwt 16 rijwoningen en 63 appartementen op de locatie van Rikken Meubelen aan De Noord. De projectontwikkelaar heeft daarover overeenstemming bereikt met zowel Rikken als de gemeente Dronten.

ISPA Vastgoed heeft al eerder appartementen gerealiseerd aan De Noord. Daarop kwam nogal wat kritiek vanwege de sobere architectuur. Het nieuwe complex is een ontwerp van architectenbureau Kien Ontwerp uit Amersfoort.

De gemeente schrijft over deze nieuwe appartementengebouwen: „In nauwe samenspraak met de gemeente en het kwaliteitsteam Hanzekwartier is in opdracht van de projectontwikkelaar het bouwplan tot stand gekomen. Het kwaliteitsteam heeft het bouwplan positief beoordeeld.”

Inspraak van de buren

De nieuwe woningen worden ontsloten vanaf de Grutto. De buren van de Grutto en het Ottoplein zijn door ISPA Vastgoed met een brief geïnformeerd. Van de 87 buren hebben er tien gebruik gemaakt van de mogelijkheid om in gesprek te gaan met de projectontwikkelaar.

Voor de nieuwbouw moet wel het bestemmingsplan gewijzigd worden. Zo was in het oorspronkelijke bestemmingsplan ‘lichte bedrijvigheid’ mogelijk. De ontwikkelaar maakt geen gebruik van deze optie en kiest voor uitsluitend woningen. De wijziging in het bestemmingsplan ligt de komende zes weken ter inzage. Worden er geen bezwaren ingediend, dan ligt het één week later officieel vast.

Geluidsnormen

Uit akoestisch onderzoek van de omgevingsdienst is gebleken dat de geluidsnormen op deze locatie worden overschreden. Daarom wordt er tegelijk met het bestemmingsplan een procedure gestart om die normen te verruimen.

‘Portiekflats’