Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Gemeente heeft liever woningbouw dan voortzetting tankstation De Noord

Gemeente

DRONTEN - De eigenaar van het Tinq-tankstation aan De Noord is enerzijds in onderhandeling om zijn grond te verkopen aan een projectontwikkelaar voor woningbouw. Tegelijkertijd is er de optie om de benzinepomp over te dragen aan de huidige exploitant. De gemeente Dronten ziet dat laatste echter niet zitten en steekt er een stokje voor.

Het tankstation ligt grotendeels op grond van de gemeente. De gemeente verhuurt die grond aan de heer Huijgen, die tegens eigenaar is van de naastgelegen voormalige Volkswagengarage. Dit pand staat al geruime tijd leeg. 

Huijgen verhuurt het tankstation aan een bedrijf uit Harderwijk. Die wil de huurovereenkomst nu overnemen.

Woningbouw

De gemeenteraad heeft in het verleden al haar voorkeur uitgesproken voor woningbouw langs De Noord. Als de gemeente een nieuwe huurovereenkomst afsluit voor het tankstation, wordt de pomp nog jarenlang voortgezet. B en W zien het niet meewerken aan de overdracht van de huurovereenkomst als ‘een natuurlijk moment om de exploitatie van de benzinepomp te beëindigen’.

De gemeente is inmiddels in gesprek met de projectontwikkelaar, die in onderhandeling is met de heer Huijgen over woningbouw. Deze besprekingen, waarbij ook een architect betrokken is, verlopen volgens het college positief.

Het gemeentebestuur beseft dat Huijgen en de exploitant van het tankstation er ook voor kunnen kiezen om de huidige situatie voort te zetten. In dat geval blijft de benzinepomp doordraaien. Het betekent echter ook dat leegstaande Volkswagenpand alleen verkocht of verhuurd kan worden als garage. Waarschijnlijk is dit voor de eigenaar minder lucratief dan woningbouw.

.


Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 9 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 9 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 10 uur geleden