Buslijn 147: Dronten - Biddinghuizen - Harderwijk.
Buslijn 147: Dronten - Biddinghuizen - Harderwijk. ©maartenheijenk.nl

ChristenUnie: Provincie overweegt bus Biddinghuizen en Swifterbant te schrappen

Algemeen

BIDDINGHUIZEN/SWIFTERBANT - Volgens de gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie overweegt de provincie Flevoland om de busverbindingen tussen de kleinere dorpen in de provincie te schrappen. De fractie vraagt om in ieder geval ‘een kleinere bus of eventueel een belbus’ te laten rijden naar Biddinghuizen en Swifterbant.

De OV-regio heeft plannen om de buslijnen 146 (Dronten - Swifterbant - Emmeloord) en 147 (Dronten - Biddinghuizen - Harderwijk) vanaf volgend jaar volgens de huidige vakantiedienstregeling te laten rijden. Lijn 145 (Swifterbant - Lelystad) blijft volgens die plannen ongewijzigd.

Veel verder

Volgens de ChristenUnie in Dronten leven er inmiddels bij de provincie plannen die veel verder gaan. Dit schrijft de lokale afdeling op Facebook. De ChristenUnie stelt dat de provincie nadenkt over het opheffen van de buslijnen.

Bij de partijgenoten in Provinciale Staten hebben ze aandacht gevraagd voor het behoud van de busverbindingen: „Wij vinden de lijnen naar Biddinghuizen en Swifterbant van cruciaal belang voor de leefbaarheid van deze dorpen.”

Strijden

„Uiteraard begrijpen we dat deze verbindingen niet meer via een grote bus in bedrijf kunnen blijven”, aldus de Drontense ChristenUnie, „We hebben aangegeven dat een kleinere bus of eventueel een belbus een goede mogelijkheid is voor deze dorpen.”

„Onze fractie verwacht dan ook dat onze provinciale fractie enthousiast gaat strijden voor instandhouding van de OV-verbindingen met de kleinere dorpen in onze polder.”