Reevesluis
Reevesluis eigen foto

Nieuwe fietsverbinding over nieuwe Reevesluis: „Een prachtig nieuw fietsrondje”

Algemeen

DRONTEN - „Het is een prachtig nieuw fietsrondje Dronten - Kampen.” Dat schrijft het IJsseldelta Programma naar aanleiding van de opening van het fietspad over de nieuwe Reevesluis. De verbinding tussen de gemeenten Dronten en Kampen is vanaf vrijdag (11 uur) geopend.

Aan de Kampense kant van het Drontermeer ligt het in 2019 door koning Willem-Alexander geopende natuurgebied Reevediep. Daar is 12 kilometer aan nieuw fietspad aangelegd aan weerszijden van het nieuw aangelegde water, dat de waterveiligheid rond Zwolle en Kampen verbetert.

Er was nog geen doorgaande route vanuit het Reevediep naar de Drontermeerdijk, omdat daar nog gewerkt werd aan de Reevesluis. Vanaf vrijdag kunnen de fietsers vanuit Dronten over de Reevesluis en via de Reevedam naar de overkant fietsen. Vervolgens kunnen ze linksaf om via Roggebot terug te fietsen naar de gemeente Dronten of rechtsaf via Elburg.

Er is veel vraag naar

„In september 2021 wordt het Reevesluiscomplex officieel geopend”, vertelt projectleider René Waardenburg, „Wij willen de inwoners en toeristen in de omgeving al wel laten genieten van dit nieuwe fietspad. Wij merken dat hier veel vraag naar is en mensen er echt naar uitkijken.”

Directeur Marianne Nauta van Rijkswaterstaat verricht de openingshandeling. De eerste vijftig passanten krijgen vrijdag tussen elf en twaalf uur een attentie en een gebakje.

.



Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 16 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 16 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 16 uur geleden