Jorgen van de Torre (links) bij de heropening van de dijk.
Jorgen van de Torre (links) bij de heropening van de dijk. Screenshot

Gemeente Dronten verwacht veel extra fietsers na opening van Reevesluis

Algemeen

DRONTEN - Als in juni de Reevesluis officieel geopend wordt, kan er ook gebruik worden gemaakt van de nieuwe fietsroute tussen het oude en nieuwe land. ā€žWij verwachten dat er daardoor veel meer fietsers in dit gebied komenā€, zei Jorgen van de Torre van de gemeente Dronten gisteren bij de officiĆ«le heropening van de verhoogde Drontermeerdijk.

De gemeenten Dronten en Kampen hebben zich bij de realisatie van de nieuwe Reevesluis in het Drontermeer ingezet voor het realiseren van deze fietsverbinding. Om het project compleet  te maken is er een veilige oversteek over de Drontermeerweg (N306) gerealiseerd.

Meer bezoekers

Wethouder Irene Korting (VVD) sprak bij de heropening van de dijk de verwachting uit dat er meer recreanten en bezoekers naar de gemeente Dronten komen. 

B en W willen ook nog een ijkpunt realiseren bij de dijk. Ambtenaar Berto Smit sprak in november nog over ā€˜mogelijk een uitkijktorenā€™. Na kritische vragen uit de gemeenteraad kwam wethouder Roelof Siepel daar in januari op terug. Hij zei dat er niet gedacht wordt aan een toren, maar aan een uitkijkpunt.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 6 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 7 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 7 uur geleden