Opwekking in Biddinghuizen
Opwekking in Biddinghuizen eigen foto

Onderzoek naar minder files bij Lowlands en Defqon.1 zonder aanleg nieuwe wegen

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - Acht ondernemers gaan een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren voor hun project om het Walibi-evenemententerrein beter bereikbaar te maken tijdens de grote festivals. De meeste bedrijven komen met een app, die tot gedragsverandering moet leiden. Hierdoor hoopt de provincie de aanleg van extra wegen en andere infrastructurele maatregelen te voorkomen.

In april schreef de provincie een competitie uit samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Er ligt sindsdien negen ton te wachten voor degenen die slimme oplossingen bedenken voor het verkeer naar Lowlands, Defqon.1 en Opwekking, maar ook straks naar de Floriade.

Twintig ondernemers meldden zich aan voor de innovatiecompetitie. Een commissie heeft daaruit acht winnaars gekozen, die een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren. De provincie Flevoland hoopt op deze manier de bereikbaarheid voor evenementenbezoekers te verbeteren. Daarnaast is het de bedoeling dat lokaal bestemmingsverkeer zo weinig mogelijk hinder ondervindt en dat de nieuwe maatregelen zo min mogelijk impact op de leefbaarheid en het milieu.

De acht winnende ideeën: