De oprit bij Swifterbant en de Ketelbrug.
De oprit bij Swifterbant en de Ketelbrug. ©maartenheijenk.nl

A6 naar ‘t noorden van vrijdag tot dinsdag dicht, ook Roggebotsluis deels afgesloten

Algemeen

DRONTEN - De A6 naar het noorden is van vrijdag 13 tot dinsdag 17 augustus afgesloten in verband met asfalteringswerkzaamheden. „Vanwege werkzaamheden is de N307 bij de Roggebotsluis/Kampen deels afgesloten en niet bruikbaar als route richting Kampen, Emmeloord en Urk”, waarschuwt Rijkswaterstaat.

„Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen en een extra reistijd die kan oplopen tot 45 minuten”, aldus Rijkswaterstaat.

Opmerkelijk

De weekendafsluiting is opmerkelijk. In juni ging de A6 tussen Lelystad-noord en Swifterbant dicht. Rijkswaterstaat beloofde toen: „Na zes weekendafsluitingen verspreid over bijna een half jaar is het voorlopig de laatste keer dat dit gedeelte van de A6 dicht gaat voor verkeer.”

Hoe kan het dat de weg nu alweer drie dagen dicht gaat? Rijkswaterstaat verwijst naar het woord ‘voorlopig’ in haar persbericht van een paar maanden geleden. Bovendien hadden de vorige afsluitingen te maken met ‘groot onderhoud’ aan de weg en gaat het nu om ‘regulier onderhoud’.

Via Harderwijk

De afsluiting duurt van vrijdagavond acht tot dinsdagochtend vijf uur. Het gaat om het weggedeelte tussen Lelystad-noord en Nagele/Urk. Het regionale verkeer wordt met gele borden omgeleid via Harderwijk.

Omdat de route via de Hanzeweg en Roggebot niet bruikbaar is, leidt Rijkswaterstaat het verkeer vanuit Amsterdam en Hilversum richting Emmeloord om via de A1 richting Amersfoort, de A28 richting Zwolle en de N50 richting Kampen.

DeDrontenaar.nl

Tips voor de krant? Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op onsYouTube-kanaal.

De heer en mevrouw Kollen kregen huisbezoek aan de Cultuursingel in Biddinghuizen.
400 OFW-huurders melden zich aan voor huisbezoek: "Werken aan een thuisgevoel" 10 uur geleden
Popkoor Unlimited Sound Dronten
Wat is er vrijdag te doen? IVN, De Schakel, Dorcas, Maris Sonores, theatershows 11 uur geleden
Thim Verhoeven neemt na tien jaar afscheid van Swift'64 1.
Zinderend slot bij Asv Dronten, afscheid bij Swift'64, titelstrijd bij BAS 11 uur geleden