De tijdelijke stoplichten vlakbij Roggebot.
De tijdelijke stoplichten vlakbij Roggebot. ©maartenheijenk.nl

Foutief persbericht over afsluiting Hanzeweg was bedoeld om verkeer af te schrikken

Algemeen

DRONTEN - Er is dit weekeinde géén gedeeltelijke afsluiting van de Hanzeweg (N307). De aankondiging daarvan door Rijkswaterstaat was uitsluitend bedoeld om het gebruik van de Hanzeweg te ontmoedigen. Dat meldt de omgevingsmanager van het project N307 Roggebot-Kampen.

Rijkswaterstaat stuurde vorige week een persbericht de wereld in over de afsluiting van de A6 van 13 tot 17 augustus, gecombineerd met een gedeeltelijke afsluiting van de Hanzeweg. Die laatste informatie was feitelijk onjuist en werd willens en wetens verspreid.

Extra lastig

Omgevingsmanager Erik van Essen van het project N307 vertelt dat het voor Rijkswaterstaat lastig is om het verkeer om te leiden tijdens de weekendafsluiting van de A6. De ‘beperkte draagkracht’ van de Hanzeweg maakt het extra ingewikkeld: „Mede nu er daar ook werkzaamheden zijn en er beperkende verkeersmaatregelen getroffen zijn.”

„Wij (project N307) en Rijkswaterstaat willen geen verkeersinfarct creëren op de N307”, aldus Van Essen. Er is gezocht naar een omleiding die het doorgaand verkeer en dus de grootste groep weggebruikers weghoudt van de Hanzeweg. Waar het verkeer bij voorgaande weekendafsluitingen van de A6 werd omgeleid over de Overijsselseweg en de Hanzeweg is daarom nu gekozen voor een omleiding via Harderwijk.

Verwarring

Het persbericht van Rijkswaterstaat was vooral bedoeld voor het doorgaande verkeer vanuit de Randstad naar het noorden. Zij moesten ontmoedigd worden om de Hanzeweg te nemen.

De omgevingsmanager beseft dat het persbericht lokaal - in de gemeente Dronten - voor verwarring zorgt. Daarom stelt hij: „De N307 gaat niet dicht dit weekeinde en lokaal verkeer kan dus gewoon gebruik maken van de N307.”

Afstemming

Van Essen benadrukt dat er tussen de diverse overheden altijd afstemming plaatsvindt over wegafsluitingen. De afstemming over de communicatie en persberichten verloopt minder soepel. Project N307 stelt dat het na het persbericht van Rijkswaterstaat van vorige week donderdag nog niet gelukt is om daarover met hen in contact te treden.

.

DeDrontenaar.nl

Tips voor de krant? Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op ons YouTube-kanaal.