Afbeelding
Jack Dekker

Buren genieten van Torenbosje: „Zichtbaar verrast door wat er is gerealiseerd”

Algemeen

DRONTEN - „De bezoekers waren zichtbaar verrast door wat er allemaal gerealiseerd is en wat er te beleven valt in het 7 hectare grote Torenbosje.” Dat schrijft de stichting Projecten Rondom Het Torenbosje over het bezoek van zo’n dertig buurtbewoners.

De stichting had dinsdag de buren uitgenodigd voor een avondexcursie in het bosje aan de Elburgerweg, halverwege tussen Dronten en Elburg. Het project nadert zijn voltooiing en het bestuur van de stichting, dat belast is met de uitvoering van de plannen en het beheer van het bosje, wilde dit graag laten zien.

Knoppunt 

Ruim tien jaar geleden ging de toenmalige Agrarische Natuurvereniging Rondom Het Greppelveld met de wensen van de omwonenden aan de slag. „Het bosje was sociaal onveilig en is nu ontwikkeld tot een recreatief en educatief knooppunt waar veel fietsers, gezinnen met kinderen en anderen stoppen”, aldus het bestuur. 

Er is in die tien jaar veel gebeurd. Eigenaar Staatsbosbeheer verrichtte groot onderhoud en er werd een stichting opgericht. Er werden picknickplaatsen gerealiseerd, er kwam een waterpomp, extra struinpaadjes, een huttenbouwplaats en een speurtocht.

Verhalen 

Dinsdag gingen de buren in kleine groepjes onder leiding van een bestuurslid rond. Ze hoorden de verhalen over de olieboortoren, de plannen voor het dorpje De Abbert, het neergestorte vliegtuig en de stobben.

„Na afloop werd er gezellig bij het kunstwerk nagepraat”, aldus secretaris Coby Dekker, „De ondergaande zon was een prachtige toegift van een mooie avond,”


Foto’s: Jack Dekker




Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 4 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 5 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 5 uur geleden