Gemeente schiet niks op met uitkopen van studentenhuizen in Dronten-noord

Algemeen de regt

DRONTEN - Drie jaar nadat B en W besloten studentenhuizen in Dronten-noord uit te kopen, zit er nog steeds weinig schot in. Sinds de belofte van wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) zijn er twee studentenwoningen vrijgemaakt.

„We hebben geconstateerd dat in een aantal wijken, bijvoorbeeld Dronten-noord, de situatie echt uit de hand is gelopen”, zei Peter van Bergen bij het aantreden van het huidige college van B en W in 2018 (zie video). Hij kondigde een ‘passende aanpak’ aan. Enkele maanden daarna besloot het college kamerverhuurders uit te kopen.

Klein succesje

Sindsdien meldt Van Bergen bij herhaling dat het allemaal niet zo eenvoudig is. Begin vorig jaar boekte hij een klein succesje toen de grootste verhuurder, de familie De Regt, twee studentenwoningen vrijmaakte. „Het is een gebaar van goede wil”, stelde de wethouder destijds.

De Regt werd vorig jaar echter niet uitgekocht en de situatie rond deze twee woningen is sindsdien niet veranderd. Het betekent dat de verhuurder nog steeds de rechten bezit om er studenten te mogen huisvesten. Mocht De Regt zich bedenken, dan kan hij de beide woningen zo weer verhuren aan studenten.

Onderhandelingen

Wat is verder de stand van zaken rond het terugbrengen van het aantal studentenwoningen in de Morinel, Grutto en Oeverloper? „De onderhandelingen verlopen tot nu toe positief en zijn nog in volle gang”, antwoordt een woordvoerster van het college, „Daarom kunnen we er inhoudelijk nog niet verder op ingaan.”

Wel wil het college meedelen dat er een extern adviesbureau is ingeschakeld. Dit bureau begeleidt de onderhandelingen en adviseert en ondersteunt de gemeente.

Studentenhuisvesting

De heer en mevrouw Kollen kregen huisbezoek aan de Cultuursingel in Biddinghuizen.
400 OFW-huurders melden zich aan voor huisbezoek: "Werken aan een thuisgevoel" 11 uur geleden
Popkoor Unlimited Sound Dronten
Wat is er vrijdag te doen? IVN, De Schakel, Dorcas, Maris Sonores, theatershows 11 uur geleden
Thim Verhoeven neemt na tien jaar afscheid van Swift'64 1.
Zinderend slot bij Asv Dronten, afscheid bij Swift'64, titelstrijd bij BAS 12 uur geleden