Afbeelding
eigen foto Stichting Participatie Het Wisentbos

Maatregelen in Wisentbos: ā€žVijver weer pico bello in orde gemaaktā€

Algemeen

DRONTEN - De waterdoorvoer vanaf de Lage Vaart naar de vijver in het Wisentbos was dichtgeslibt. Daardoor vertroebelde het water. Staatsbosbeheer heeft de verstopping ongedaan gemaakt en stichting Participatie Wisentbos heeft een deel van de begroeiing verwijderd en de verontreinigde oeverrand opgeschoond.

De duiker was aan de kant van de Lage Vaart dichtgeslibt en aan de kant van de vijver verstopt geraakt met takken, bladeren en riet. De waterkwaliteit van de vijver was hierdoor achteruitgegaan, wat een slechte invloed heeft op de bodemvegetatie voor de vissen en vogels die hierin en ervan moeten levenā€, aldus de stichting.

Niet verontreinigd

Participatie Wisentbos benadrukt dat het vertroebelde water niet verontreinigd is: ā€žMaar het is wel minder fraai om te zien.ā€

Inmiddels zijn er dus maatregelen genomen. Staatsbosbeheer heeft de doorgang met een maaiboot in orde gemaakt. De stichting verwijderde een deel van de begroeiing, zodat er nu weer ruim zicht is op de waterloop en de vijver. Tevens is de verontreinigde oeverrand met behulp van een mobiele kraan opgeschoond van glas enzo.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 5 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 6 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 6 uur geleden