De buurtcamping.
De buurtcamping. eigen foto

Zomerfeesten Dronten-noord afgesloten: „Het verbindt heel erg; mooi om te zien”

Algemeen

DRONTEN - Met een buurtcamping op vrijdag en een kinderdisco plus zomeravondconcert op zaterdag sloot Dronten-noord dit weekeinde haar zomeractiviteiten af. Gedurende de hele zomer was er regelmatig wat te doen in de wijk.

Bewoners van de Grutto, Keivit, Morinel en Oeverloper vonden twee jaar geleden dat hun wijk veel te vaak in verband werd gebracht met problemen rond bijvoorbeeld studenten. Zij besloten de sociale cohesie te verbeteren met allerlei activiteiten.

Daarin is het wijkcomité deze zomer volgens initiatiefneemster Anke Dekkers volledig geslaagd: „Het is elke keer weer erg leuk om te zien dat kinderen kennis met elkaar maken of elkaar opnieuw ontmoeten. Ook ouderen die elkaar nog niet kennen, spreken elkaar bij onze activiteiten. Het verbindt heel erg en dat is mooi om te zien!”

Op vakantie

Omdat veel wijkbewoners vorig jaar niet op vakantie konden door corona, werd er toen een uitgebreid zomerprogramma afgewerkt. Vanwege het succes gebeurde dat dit jaar opnieuw. „En dat was opnieuw enorm geslaagd”, blikt Anke Dekkers terug.

Wel trof de wijk het dit jaar niet met de weersomstandigheden. Bovendien bleken er meer mensen op vakantie te zijn dan vorig jaar. „Er was genoeg animo hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar in vergelijking met vorig jaar was het iets minder.”

Zeven moeders

Het zomerprogramma was namens het wijkcomité georganiseerd door een speciale commissie: „En dat zijn eigenlijk allemaal moeders, een stuk of zeven dames.”

Elke week was er een activiteit. Een greep uit het programma: een rommelmarkt, een bingo, een culturele middag met de AZC-band en allerlei hapjes, een creatieve middag, een workshop macrame, een dag rond ‘Heel Dronten Bakt’, een sport- en spelmiddag en een vijf tegen vijf voetbaltoernooi.

Enorm genoten

Het geheel werd dit weekeinde afgesloten. Vrijdagavond stonden er veertien tentjes op de buurtcamping: „De kinderen hebben enorm genoten. We hadden een kampvuur, er was een vossenjacht en allerlei andere activiteiten. Erg leuk!”

Gisteravond volgden een kinderdisco en een optreden van de band The Soul Society onder leiding van Mark Dekkers. De ijscoman maakte het feest compleet.

Nationale burendag

Tijdens alle evenementen maakte het wijkcomité volop gebruik van de vorig jaar aangeschafte tent en feestverlichting. Dat was mogelijk gemaakt doordat een inzameling tijdens Nationale Burendag opvallend veel geld opleverde.

Ook dit jaar hoopt de buurt weer iets op poten te kunnen zetten tijdens Burendag op zaterdag 25 september. „Daar zoeken we nog mensen voor”, klinkt het. Ook voor de belangenbehartiging van de wijk zoekt het wijkcomité versterking.


Het afsluitende zomeravondconcert. (eigen foto)