Vrijwilligers van een vorige actie in Dronten tijdens wereldschoonmaakdag.
Vrijwilligers van een vorige actie in Dronten tijdens wereldschoonmaakdag. eigen foto

Vier acties in Dronten in kader van wereldschoonmaakdag

Algemeen

DRONTEN - Behalve de eerder aangekondigde actie van Thuis Eten & Wonen staan er in Dronten drie andere activiteiten gepland in het kader van wereldschoonmaakdag op zaterdag 18 september. Deze acties zijn van de protestantse gemeente, basisschool Het Zuiderlicht en een klas van het Ichthus College.

Tijdens World Cleanup Day wordt er wereldwijd, in 180 landen, zwerfvuil opgeruimd. Thuis Eten & Wonen plant voor iedere volle vuilniszak met zwerfvuil een boom. Dat gebeurt samen met bierbrouwer Bird Brewery uit Diemen.

„Het is een initiatief waar wij helemaal achter staan, omdat het mensen aanzet om samen iets te doen en omdat het bewustzijn creëert”, vertelt Harmjan Huttinga van Thuis Eten & Wonen aan het Meerpaalplein.

Kerk en christelijke scholen

De groepen 6 en 7 van christelijke basisschool Het Zuiderlicht gaan onder begeleiding de omgeving van de school zwerfafvalvrij maken: „Om zo te leren hoe het hoort.”

Ook klas 2P van het christelijke Ichthus College verzamelt zwerfafval in de omgeving van het schoolgebouw. De Protestantse Gemeente Dronten houdt samen met stichting A Rocha een schoonmaakactie in het Wisentbos.