De Meerpaal
De Meerpaal Ā©maartenheijenk.nl

Zwarte cijfers voor De Meerpaal, maar enkele medewerkers raken baan kwijt

Algemeen

DRONTEN - De Meerpaal heeft door corona een financieel lastig jaar achter de rug. ā€žDoor adequate kostenbesparende maatregelen te treffen is De Meerpaal erin geslaagd om de bedrijfsvoering op orde te houdenā€, schrijven B en W over de jaarcijfers, ā€žHelaas hebben hiervoor wel enkele medewerkers hun baan verloren.ā€

Over de gesubsidieerde activiteiten hield De Meerpaal in 2020 bijna 80-duizend euro over. Het resultaat over de commerciĆ«le activiteiten was ruim 19-duizend euro negatief. Het gemeentebestuur geeft De Meerpaal toestemming om het niet-bestede deel van de subsidie in een potje ā€˜corona-reserveā€™ te stoppen.

ā€žDe gedwongen (gedeeltelijke) sluiting heeft grote impact gehad op de inkomstenā€, concluderen B en W. Het positieve resultaat op gesubsidieerde activiteiten komt met name vanwege kostenbesparingen doordat activiteiten en projecten niet of beperkter werden uitgevoerd. Het thuiswerken zorgde voor lagere personeelskosten. Het negatieve resultaat op commerciĆ«le activiteiten komt doordat de omzet nagenoeg wegviel.

De lezers van DeDrontenaar.nl vonden dit drie jaar geleden de belangrijkste kenmerken van Swifterbant.
Dorpsbelangen Swifterbant zoekt drie foto's: "Ja, dit is typisch Swifterbant" 20 uur geleden
De Industrieweg in Swifterbant.
Een Boompje Opzetten | Watercipressen of Chinese moerascipres in Swifterbant Een Boompje Opzetten 21 uur geleden
Vorige winnaars van Het Beste Idee van Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Peuter- en kleutergym, Het Beste Idee van Dronten 21 uur geleden