Bas Maljaars - Asv Dronten
Bas Maljaars - Asv Dronten ©maartenheijenk.nl

Asv Dronten en Swift’64 bekeren verder, BAS en Reaal liggen eruit

DRONTEN - Door overwinningen op respectievelijk Nunspeet en Wilsum hebben Asv Dronten en Swift’64 hun bekerpoules gewonnen. Zij gaan door naar de knock-outfase. BAS Voetbal en Reaal Dronten liggen uit de strijd om de districtsbeker.

ASV Dronten won alle drie de derde bekerwedstrijden. In eigen huis kopte de ploeg van trainer Patrick Posthuma het één klasse hoger spelende Nunspeet met 2-1. In de 39ste minuut kopte Jeroen van der Meer op de lat en werkte Yordi Schols de rebound met het hoofd binnen: 1-0.

Na rust een flitsende combinatie in het strafschopgebied van Nunspeet, waarbij Rihairo Meulens Bas Maljaars bediende: 2-0. In de 88ste minuut deed Nunspeet iets terug vanaf elf meter na hands van Rik Breemhaar. Eindstand: 2-1.

Ongeslagen

Ook Swift’64 bleef ongeslagen in de poule van vier. Tegen vierdeklasser Wilsum stond het na twintig minuten 2-0 door goals van Thim Verhoeven en Robbin Posthuma. Na een uur maakte Tom Roskam er 3-0 van.

BAS Voetbal en Reaal Dronten speelden in dezelfde poule. Reaal won de onderlinge wedstrijd, maar voor de rest waren er louter nederlagen. Zaterdag ging Reaal in eigen huis met 1-2 ten onder tegen VV Zeewolde. BAS verloor in Ermelo met 6-2 van vierdeklasser EFC’58.

Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 22 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 23 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 23 uur geleden