Afbeelding
Jill Wellington

Voedselbank zoekt vrijwilligers om op zaterdagen appels te plukken in Dronten

Algemeen


DRONTEN - Voedselbank Dronten mag bij vijf fruittelers het laatste fruit van de bomen halen. De voedselbank is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen. De werkzaamheden vinden plaats op de zaterdagen in oktober.

Omdat de voedselbank in Dronten van de landelijke organisatie minder fruit ontving, bezocht het bestuur een aantal fruittelers in de eigen regio. De meesten waren bereid appels en peren te doneren. Het gaat daarbij om zoveel fruit, dat de voedselbank het kan delen met voedselbanken in de omgeving.

10.000 kilo appels

Bij vijf bedrijven mag de voedselbank het laatste fruit van de bomen halen. Het is namelijk vaak economisch niet rendabel om dat door professionele plukkers te laten doen. Het kan gaan om 10.000 kilo appels. „Wij grijpen graag de kans aan om die te oogsten en zo onze klanten tot minstens december een gezonde aanvulling op hun voedselpakket te kunnen geven”, aldus de voedselbank.

Het plukken gebeurt met eigen vrijwilligers, samen met plukkers uit de rest van Flevoland, de Randstad en van collega-voedselbanken uit Lelystad, Elburg, Kampen, Harderwijk en Almere: „Maar er zijn nog meer vrijwilligers nodig.” Ook is de voedselbank op zoek naar kratten om het fruit op te slaan.

Aanmelden

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 1 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 2 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 2 uur geleden