Afbeelding
Adriano Gadini

Organisaties gaan samenwerken om vallen van ouderen in Dronten te voorkomen

Algemeen

DRONTEN - Op initiatief van GGD Flevoland gaat een werkgroep in Dronten aan de slag met het voorkomen van valken door ouderen. De groep brengt in beeld wat er allemaal gebeurt rondom valpreventie en wat het aanbod is. „Tevens gaan we kijken hoe we met elkaar kunnen samenwerken zodat partijen goed naar elkaar kunnen doorverwijzen”, aldus de GGD.

„Een valongeval is de belangrijkste oorzaak van letsel bij ouderen”, constateert de GGD, „In Flevoland rijden elke dag twee ambulances naar personen van 65 jaar en ouder vanwege een valincident. In onze regio overlijden jaarlijks ruim zeventig mensen aan de gevolgen van een valongeluk. Met het oog op de vergrijzing nemen deze aantallen de komende jaren alleen maar toe.”

Samenwerking

Valpreventie is volgens de GGD alleen succesvol bij samenwerking: „Het gaat om het vroegtijdig herkennen van risico’s op vallen. Maar ook goede, bestaande en erkende valpreventieprogramma’s moeten meer worden gebruikt om vallen bij ouderen in Dronten, te voorkomen.”

De inwoners komen in een later stadium aan bod. Als er eenmaal een samenwerkingsverband is, gaat de GGD ouderen informeren over wat ze zelf kunnen doen om vallen te voorkomen.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 18 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 19 uur geleden