Rob van der Schans - D66
Rob van der Schans - D66 ©maartenheijenk.nl

Raad doet ultieme poging om sloophamer bij bedienhuisje Ketelsluis te stoppen

Algemeen

KETELHAVEN - De provincie Flevoland wil het bedienhuisje bij de Ketelsluis nog vóór de winter slopen. De gemeenteraad van Dronten vraagt de provincie om dat niet te doen. Wel trokken D66, GroenLinks en de ChristenUnie hun voorstel in om het huisje op de monumentenlijst te plaatsen.

Rob van der Schans (D66) stelde dat Dronten maar een klein beetje cultuur-historisch erfgoed heeft: „En wij betreuren het als dat tegen de vlakte zou gaan.” 

Volgens het raadslid is de hand van een aantal grote meesters zichtbaar in de architectuur van het huisje. Hij wees erop dat de brugwachtershuisjes in Amsterdam nieuwe functies hebben gekregen: „En daar word je blij van.”

Ad hoc

Wethouder Ton van Amerongen (VVD) wilde best bij de provincie aandringen op het behoud van het huisje. Het ging hem echter te ver om het ad hoc op de monumentenlijst te plaatsen. Die lijst is zorgvuldig samengesteld, zo betoogde de wethouder.

Na twee schorsingen van de vergadering besloten de drie fracties plaatsing op de monumentenlijst niet in stemming te brengen. Het pleidooi voor behoud van het sluiswachtershuisje bleef staan. Daarmee gaan B en W aan de slag.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 21 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 21 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 22 uur geleden