De nieuwe trainers met rechtsonder Danielle Fischer.
De nieuwe trainers met rechtsonder Danielle Fischer. eigen foto

Danielle Fischer strijdt in Dronten tegen pesten: „Verdrietig dat het nodig is”

Algemeen

DRONTEN - Danielle Fischer ontving zaterdag haar Sta Sterk-trainersdiploma. Zij gaat zich in haar woonplaats Dronten inzetten om het pestprobleem aan te pakken: „Al blijft het verdrietig dat de inzet van onze trainers nodig is en pesten nog altijd een groot probleem vormt en veel schade teweegbrengt”

Danielle: „Stel je eens voor: je zoon wordt gepest, komt regelmatig boos en verdrietig thuis, heeft buikpijn als hij naar school gaat, zijn prestaties gaan achteruit en hij wordt steeds somberder. Dan is het toch fijn als je iemand kunt bellen?”

Onbezorgd opgroeien

„Pesten is een hardnekkig probleem en de gevolgen zijn enorm.” Danielle Fischer hoopt samen met een landelijk team het verschil te maken in Dronten en omgeving: „Want ik vind het belangrijk dat ieder kind zich gehoord en gezien voelt. Zich veilig en geborgen voelt. Vrij om onbezorgd op te groeien.”

De trainers van de stichting Omgaan met Pesten helpen kinderen met een praktische training: „Als trainers staan wij graag klaar om ouders en kinderen te helpen bij het versterken van weerbaarheid en het omgaan met pesten. Waardoor het pesten minder wordt en hij er minder van slag van raakt.”

De kersverse trainer wil kinderen een sterkere basis te geven door middel van workshops, trainingen en anti-pestprogramma’s volgens de Sta Sterk-methode. Scholen en andere organisaties kunnen bij haar terecht.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 6 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 7 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 7 uur geleden