Sinterklaasintocht in Dronten
Sinterklaasintocht in Dronten ©maartenheijenk.nl

Het laatste jaar in de gemeente Dronten met hier en daar nog een zwarte piet

Algemeen

DRONTEN - De organisatoren van de Sinterklaasintochten in de gemeente Dronten besloten vorig jaar in overleg met de gemeente langzaam maar zeker af te stappen van zware piet. Biddinghuizen is vorig jaar al helemaal om gegaan, Dronten en Swifterbant volgen.

Burgemeester Jean Paul Gebben nam vorig jaar het initiatief voor een gesprek met  de stichtingen De IJsvogel (Biddinghuizen), STADronten en De Klokbeker (Swifterbant). Zij werden het eens over een gezamenlijk standpunt: „We geven elkaar de tijd om te groeien in deze beweging, zodat we over een jaar of drie de volledige overstap hebben gemaakt.”

Roetveeg

Hoe ziet piet er dit jaar nog uit? „Hetzelfde als vorige jaren: van alles wat, een mengelmoesje”, meldt STADronten. „Misschien dat er één of twee zwart zijn, maar de rest is roetveeg of gekleurd”, aldus De Klokbeker.

In Biddinghuizen waren vorig jaar al geen zwarte pieten meer: „We hebben met de gemeente afgesproken dat we overgaan naar roetveeg. Vorig jaar was het digitaal en dat vonden wij een mooi moment om om te schakelen, zonder uitgebreide discussies.”

Video burgemeester


.

Sinterklaasintochten