Joop de Jager
Joop de Jager eigen foto

Joop de Jager, Arie Burggraaf en Willem de Smit in bestuur Voedselbank Dronten

Algemeen


DRONTEN - Joop de Jager is de nieuwe voorzitter van Voedselbank Dronten. Arie Burggraaf is benoemd tot secretaris en Willem de Smit tot bestuurslid klantenzorg.

De Jager werkte veertig jaar in de overheidscommunicatie. Hij was voorzitter van dorpsbelangen Biddinghuizen en is lid van de cliëntenraden van het UMC Utrecht en St Jansdal. De nieuwe voorzitter vindt de voedselbank een onmisbare schakel in de samenleving: „Door wat ik in korte tijd heb gezien, ben ik nu al trots op onze voedselbank.”

Najaarspluk

Arie Burggraaf draait al wat langer mee bij de voedselbank. Ook hij vindt het belangrijk om zich maatschappelijk in te zetten. Hij werkte in de bewindvoering en het laatste jaar voor zijn pensionering bij het Leger des Heils. Burggraaf was de drijvende kracht achter de najaarspluk van de voedselbank.

Willem de Smit werkte in de verpleegkunde, de ergonomie en bij de Arbodienst. Hij reisde veel door Oost-Europa en was daar onder de indruk van de armoede, met name onder kinderen. Daarom zet hij zich nu in voor mensen die het in Nederland niet gemakkelijk hebben.