Afbeelding
Google Streetview

Lead Healthcare opent vanaf zaterdag corona-testlocatie in centrum van Dronten

Algemeen

DRONTEN - De politiek maakte zich gisteravond nog druk om een locatie voor ā€˜testen voor toegangā€™ in Dronten. Zij zijn inmiddels op hun wenken bediend. Vanaf zaterdag kunnen Drontenaren zich laten testen bij de firma Lead Healthcare aan De Rede 22 in hartje Dronten.

Mensen die bijvoorbeeld naar een concert of een restaurant willen, kunnen een coronatest laten afnemen voor hun coronatoegangsbewijs. Marloes Hotting van de ChristenUnie stelde hier vragen over, omdat Drontenaren voor een test naar Lelystad of Kampen moesten. Wethouder Irene Korting antwoordde dat de gemeente er niet over gaat, maar dat ze ondernemers probeert aan te sporen om een locatie in Dronten te openen.

Inmiddels maakt Lead Healthcare bekend een locatie te openen aan het Meerpaalplein. Dit bedrijf uit Baarn heeft 125 testlocaties over heel Nederland. ā€žGa je naar een evenement en ben je niet gevaccineerd? Maak dan eenvoudig een gratis testafspraak via het afsprakenportaal van Stichting Open Nederlandā€, meldt het bedrijf op haar website.

Testen voor Toegang

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 19 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 20 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 20 uur geleden