Veel sollicitanten bij vacatures voor dierenverzorgers.
Veel sollicitanten bij vacatures voor dierenverzorgers. Pixabay

Aantal WW-uitkeringen in Dronten daalt in november van 436 naar 435

Algemeen

DRONTEN - Het aantal WW-uitkeringen is in de maand november in de gemeente Dronten gedaald van 436 naar 435. Ten opzichte van een jaar geleden is de daling wel groot. Toen waren er 623 WW-uitkeringen.

„In de provincie Flevoland zette de daling van het aantal WW-uitkeringen in november verder door”, schrijft het UWV, „In combinatie met het hoge aantal vacatures, neemt de krapte op de arbeidsmarkt daardoor toe. Sinds UWV deze spanning berekent (2016) was de krapte in Flevoland nog niet zo hoog.”

Deze krapte zorgt volgens het UWV voor personeelstekorten bij werkgevers, en biedt kansen voor werkzoekenden die in hun huidige beroep geen werk kunnen vinden.

Minder goede kansen

„Ondanks de grote vraag naar personeel is het niet voor iedereen makkelijk om werk te vinden”, aldus het UWV, „ Sommige beroepen bieden al jaren minder goede kansen. Bijvoorbeeld omdat er werk verdwijnt door digitalisering, zoals bij administratief medewerkers, grafisch vormgevers en bibliotheekmedewerkers.”

„Andere beroepen zijn erg populair onder scholieren, studenten en werkzoekenden, zoals dierenverzorgers, reisleiders en gidsen, waardoor er veel sollicitanten per vacature zijn. Ook zijn er beroepen die nog steeds last hebben van de coronamaatregelen, zoals stewards en stewardessen in de luchtvaart.”

Werkzoekenden met dergelijke beroepen krijgen van het UWV het advies om breder te zoeken: „Want de vaardigheden voor dat eigen beroep kunnen ook goed van pas komen in een ander beroep waar de kans op werk gunstiger is.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 9 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 9 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 9 uur geleden