Het Floriadeterrein in Almere.
Het Floriadeterrein in Almere. Andre Prins Fotografie

Netwerk krijgt halve ton om moeizaam Floriade-traject in Dronten vlot te trekken

Algemeen

DRONTEN - Een nieuw opgericht netwerk van agrarische ondernemers, Aeres Hogeschool, Warmonderhof en de gemeente moet Dronten op de kaart zetten tijdens de Floriade in Almere. Deze ‘Agrarische Kennisbroedplaats’ krijgt hiervoor 50.000 euro van de gemeente Dronten.

Op initiatief van VVD, CDA en Leefbaar Dronten nam de gemeenteraad in 2017 een motie aan om Dronten in de aanloop naar de Floriade te promoten. Deze plannen zijn inmiddels uitgewerkt en een deel van de acties is uitgevoerd.

Moeizaam

Het was de bedoeling om samen met lokale ondernemers arrangementen en bustours te organiseren om bezoekers van de Floriade naar Dronten te halen. B en W constateren echter dat het opzetten van arrangementen en andere acties moeizaam verloopt. „Wat gemist wordt is een partij die de kar kan trekken.”

Die partij denkt het gemeentebestuur nu gevonden te hebben in de vorm van de Kennisbroeplaats. Het college stelt dat dit wel vraagt om een financiële tegenprestatie. Daarom stelt de gemeente voor volgend jaar 50.000 euro beschikbaar.

B en W hebben hoge verwachtingen: „Door het opzetten van een duurzaam programma houdt Dronten ook na de Floriade profijt van de Floriade.”