Afbeelding
eigen foto

Kinderen op verlichte fietsen brengen kerstgroet in Melisse: „Nieuwe traditie”

Algemeen

DRONTEN - Zo’n twintig kinderen op verlichte en versierde fietsen brachten gisteravond een kerstgroet aan de bewoners van de Melisse in Dronten-zuid. „Ik krijg de indruk dat er een traditie geboren is”, glundert mede-initiatiefneemster Marjolijn Croese.

De Melisse is een buurt met enerzijds gezinnen met jonge kinderen en anderzijds ouderen en ook hoogbejaarden. Vorig jaar was er door corona niets te doen en kwamen enkele bewoners op het idee om voor een lichtpuntje te zorgen met een fietsoptocht. Er deden er zo’n 15 kinderen mee.

Lichtjes

„Het werd zó goed ontvangen, dat verschillende ouderen vroegen of ze dit jaar weer langs kwamen”, vertelt Croese. Het initiatief had al een vervolg gekregen op Koningsdag met een versierde fietsenoptocht. Gisteren werden de fietsen weer voorzien van lichtjes.

Er waren deze keer nog wat meer deelnemers dan in 2020: kinderen uit de buurt, maar bijvoorbeeld ook kleinkinderen die in de straat bij opa en oma op bezoek waren. Begeleid door muziek fietsten zij twee rondjes door de straat. Bewoners stonden op de oprit of keken van achter de ramen toe.

Het initiatief werd opnieuw bijzonder gewaardeerd. En dus volgt er volgend jaar hoogstwaarschijnlijk een derde editie.