Verkiezingen
Verkiezingen ©maartenheijenk.nl

Help jij mee om stellingen te bedenken voor de Drontense stemwijzer?

Algemeen

DRONTEN - Net als vier jaar geleden maakt DeDrontenaar.nl voor de komende gemeenteraadsverkiezingen een stemwijzer. Welke stellingen moeten we daarin opnemen? Jij hebt daar als lezer invloed op. Geef ons door welke onderwerpen jij belangrijk vindt. Dat kan via het formulier onderaan dit artikel.

Vier jaar geleden maakten DeDrontenaar.nl en MijnStemhulp voor ’t eerst een stemhulp. Deze werd door vele duizenden kiezers geraadpleegd. Ook voor de verkiezingen op 14, 15 en 16 maart maken wij zo’n stemwijzer.

In die stemhulp leggen wij de politieke partijen een aantal stellingen voor. Door het invullen van de stemwijzer kan de kiezer zijn standpunten vergelijken met de meningen van de partijen. De overeenkomst tussen kiezer en partijen wordt uitgedrukt in een percentage.

Verschillen zichtbaar maken

We zijn nu op zoek naar stellingen. Die moeten bij voorkeur gaan over onderwerpen die ertoe doen. Bovendien moeten ze dusdanig geformuleerd zijn, dat de verschillen tussen partijen zichtbaar worden. Heb jij een suggestie? Vul dan onderstaand formulier in.

Ook zijn wij nog steeds op zoek naar vragen die we aan de partijen kunnen stellen in de aanloop naar de verkiezingen.

Verkiezingen