Afbeelding
©maartenheijenk.nl

De onafhankelijke stemhulp van DeDrontenaar.nl staat online

Algemeen

DRONTEN - Welke politieke partij past ’t best bij jouw standpunten? Vul jouw mening in en leg deze naast de meningen van de acht politieke partijen, die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Dronten. De onafhankelijke stemhulp van DeDrontenaar.nl staat nu online.

Lezers hebben een flinke bijdrage geleverd aan de stemhulp. Zij stuurden de afgelopen weken tientallen suggesties voor stellingen.

Prikkelende stellingen

Uiteindelijk zijn er 26 prikkelende stellingen overgebleven. Daarbij hebben we vooral gezocht naar stellingen die de verschillen tussen de partijen aan het licht brengen.

Het is de tweede keer dat DeDrontenaar.nl samen met MijnStemhulp een stemwijzer maakt in de gemeente Dronten. Vier jaar geleden werd de stemhulp 9.024 keer helemaal ingevuld. Dat was 52% van de mensen die toen in de gemeente Dronten hun stem uitbrachten.

Onafhankelijk

De stemhulp van DeDrontenaar.nl is de enige onafhankelijke stemwijzer in de gemeente Dronten. Bij ons hebben zowel de lokale overheid als politieke partijen geen invloed gehad.

Door onze ongebonden positie was er geen inmenging van de politiek over welke stellingen wel/niet zijn opgenomen. Stellingen zijn niet tot stand gekomen door te ‘polderen’ met politieke partijen.

De stemwijzer van DeDrontenaar.nl vraagt van de kiezers géén privégegevens als postcode, geboortejaar, opleidingsniveau of e-mailadres. Onze stemhulp is verder de enige die volstrekt transparant is over hoe het uiteindelijke stemadvies wordt berekend.

redactie DeDrontenaar.nl

Stemhulp

.

Abonneer je op DeDrontenaar.nl

Je leest dit artikel gratis. Om een journalistiek product te kunnen leveren, hebben wij echter inkomsten nodig. Voor minder dan 10 eurocent per dag kun je ál onze artikelen lezen. Klik hier voor een abonnement op DeDrontenaar.nl.

.

Gemeenteraadsverkiezingen

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 16 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 17 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 17 uur geleden