Afbeelding
Jaco Houweling

Een Boompje Opzetten | De Japanse Grootbloemige Kornoelje aan de Steilsprong

Algemeen

(door Jaco Houweling)

De afgelopen maand was best wel grauw en grijs. We hadden echt dat soort weer dat je doet verlangen naar de zomer. En naar warmte. En daar horen voor mij ook bloemen bij. Deze keer een kleine boom die zo rond juni helemaal onder de bloemen verdwijnt. De foto is ook in juni genomen, aan de Steilsprong. Deze boomsoort is op meer plaatsen in Dronten aangeplant.

De Nederlandse naam van deze prachtige boom is Japanse Grootbloemige Kornoelje. Oorspronkelijk komt hij uit de bergen van Japan en China.

Van deze boom kan je drie keer per jaar genieten. In juni is er de opvallende bloei. Hierna verschijnen er rode vruchten die doen denken aan aardbeien op stokjes. De vruchten zijn eetbaar en in Amerika wordt er zelfs wijn van gemaakt. De derde keer dat deze boom opvalt is in de herfst als het blad werkelijk vuurrood kan worden.

Bomen zijn meestal erg groot en passen moeilijk in een tuin. Maar deze soort blijft redelijk klein, eigenlijk meer een struik, en past wel in de meeste tuinen. Als u hem dit voorjaar nog plant kunt u in juni genieten van de prachtige bloemen.

Een boompje opzetten

.

Tips voor de krant?

Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Word lid van DeDrontenaar.nl.