VVD-wethouder Irene Korting (links) bij de veelbesproken rotonde bij Reaal.
VVD-wethouder Irene Korting (links) bij de veelbesproken rotonde bij Reaal. archieffoto

Alleen VVD stelt voorrang voor fietsers op rotondes in Dronten ter discussie

Algemeen

DRONTEN - De VVD is de enige partij in Dronten, die kritisch wil kijken of fietsers wel voorrang moeten houden op rotondes. Dat blijkt uit de onafhankelijke stemhulp van DeDrontenaar.nl:

Fietsers houden voorrang op rotondes

.

GroenLinks: helemaal eens

GroenLinks wil het gebruik van de fiets stimuleren. We willen fietsers voorrang geven bij het oversteken van 50 kilometer wegen en vanzelfsprekend de voorrang op de rotondes behouden.

ChristenUnie: eens

De ChristenUnie wil fietsvriendelijke wijken en dorpen. Bij nieuwbouw of herstructurering worden wijken fiets- en kindvriendelijk ingericht. Er komen sociaal veilige fietsverbindingen die wijken onderling snel verbinden.

D66: eens

Het grote aantal rotondes is goed voor de doorstroming maar creëert ook hier en daar gevaarlijke verkeerssituaties. De gemeente moet oog hebben voor deze gevaren en waar nodig deze plekken aanpakken.

Leefbaar Dronten: eens

Wanneer dat de veiligheid dient is dit nuttig.

PvdA: eens

De PvdA geeft geen toelichting op haar standpunt (redactie).

SP: eens

Fietsers hebben een kwetsbare positie in het verkeer. Voorrang ontnemen geeft alleen maar onduidelijkheid en daarmee meer risico.

CDA: neutraal

Het gaat er niet om of auto’s of fietsers voorrang moeten krijgen, maar wat het beste is voor de verkeersveiligheid van alle weggebruikers. Een fietstunnel kan soms nóg beter zijn, zoals bij de kruising N305/N309.

VVD: oneens

Dronten heeft goede fietspaden. Fietsers moeten ook goed beschermd worden. Wel is ook de doorstroom van autoverkeer van belang. Voor het milieu en veiligheid. Hierbij kan ook worden gekeken naar de voorrang op rotondes.

Stemhulp

.

Abonneer je op DeDrontenaar.nl

Je leest dit artikel gratis. Om een journalistiek product te kunnen leveren, hebben wij echter inkomsten nodig. Voor minder dan 10 eurocent per dag kun je ál onze artikelen lezen. Klik hier voor een abonnement op DeDrontenaar.nl.

.

Gemeenteraadsverkiezingen