Afbeelding
anncapictures

Alleen GroenLinks en CDA vinden dat de dorpen niet meer dan 30% mogen groeien

Algemeen

DRONTEN - DeDrontenaar.nl heeft een onafhankelijke stemwijzer met 26 stellingen. Verschillende stellingen gaan over de groei van de gemeente. Zoals:

De drie dorpen groeien maximaal 30%

.

GroenLinks - helemaal eens

GroenLinks wil alle dorpen maximaal 30% laten groeien. We zijn voor een groei tot maximaal 65.000 inwoners. Wij denken dat dit kan, maar wel onder voorwaarden. Inwoners praten mee en krijgen het laatste woord in dit besluit.

CDA - eens

Groei staat niet op zichzelf. Wij bouwen aan een samenleving, niet alleen woonwijken. Samenhang met werkgelegenheid, bereikbaarheid en voorzieningen is belangrijk, naast de vraag naar woonruimte. Al die factoren samen zijn bepalend en leggen we vast.

D66 - neutraal

D66 denkt niet dat het goed is als met name Swifterbant en Biddinghuizen te veel groeien, omdat we niet willen dat de identiteit van deze dorpen verloren gaat.

Leefbaar Dronten - neutraal

Waar het passend is en mogelijk.

SP - neutraal

De aantallen, richting en plekken moeten worden bepaald gaandeweg het proces. Voor ons is het belangrijk dat de voorzieningen evenredig groeien.

ChristenUnie - oneens

De ChristenUnie vindt dat er integraal gekeken moet worden naar groei. Dit hoeft niet perse te betekenen dat er met het zelfde percentage wordt gekeken naar groei per kern.

PvdA - oneens

Dit zou betekenen dat het inwoneraantal van Dronten tot ongeveer 56.000 inwoners zou stijgen.

VVD - helemaal oneens

Onze gemeente groeit de komende jaren. Dit is ook nodig om iedereen een woning te geven, voor onze winkeliers en onze voorzieningen. Onze dorpskernen hebben allemaal een uniek karakter met verschillende behoeften, dit willen we behouden.

Stemwijzer

.

Abonneer je op DeDrontenaar.nl

Je leest dit artikel gratis. Om een journalistiek product te kunnen leveren, hebben wij echter inkomsten nodig. Voor minder dan 10 eurocent per dag kun je ál onze artikelen lezen. Klik hier voor een abonnement op DeDrontenaar.nl.

.

Gemeenteraadsverkiezingen