Afbeelding
Pixabay

Weg met het vuurwerk zeggen GroenLinks, ChristenUnie, Leefbaar en SP

Gemeente

DRONTEN - Wel of geen vuurwerk? Vier partijen die in Dronten meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen zijn vóór een vuurwerkverbod. Dat zijn GroenLinks, ChristenUnie, Leefbaar Dronten en SP. Dat blijkt uit de onafhankelijke kieswijzer van DeDrontenaar.nl.

Een vuurwerkverbod voor de gemeente Dronten

.

GroenLinks - helemaal eens

GroenLinks werkt landelijk aan een vuurwerkverbod. Zolang dat er niet is zien we lokaal de oplossing in vuurwerkvrije zones. Carbidschieten kan op aangewezen plaatsen.

ChristenUnie - eens

Ieder jaar vallen er weer slachtoffers door (illegaal) consumentenvuurwerk. De ChristenUnie wil dit voorkomen en toch deze traditie in stand houden door op een centrale locatie vuurwerk af te laten steken door professionals.

Leefbaar Dronten - eens

Schaadt biodiversiteit en maatschappelijke schade.

SP - eens

De overlast van het afsteken weegt niet op tegen de voordelen en de traditie.

D66 - neutraal

D66 vindt dat de Drontenaren zich hier zelf over moeten uitspreken. Voor ons is een vuurwerkverbod op dit moment geen onderwerp van bespreking.

CDA - oneens

Vuurwerk afsteken hoort bij oud en nieuw. Een traditie die we graag willen behouden. Op bepaalde plekken waar vuurwerk veel (geluids)overlast geeft (dierenpark, centrum, verzorgingstehuis) kan gekozen worden voor vuurwerkvrije zones.

PvdA - oneens

Een algeheel vuurwerkverbod is de PvdA geen voorstander van, temeer omdat het niet te handhaven is. Wij zien wel iets in regulering qua plaatsen waar wel een verbod geldt.

VVD - helemaal oneens

Veel Drontenaren gaan verantwoord met vuurwerk om. Zij kunnen en willen een keer per jaar genieten. De VVD is daarom tegen een vuurwerkverbod. Wel moet voorlichting worden gegeven en overlast keihard worden aangepakt.

Kieswijzer

.

Abonneer je op DeDrontenaar.nl

Voor minder dan 10 eurocent per dag kun je ál onze artikelen lezen. Klik hier voor een abonnement op DeDrontenaar.nl.