Erwin Zwaan
Erwin Zwaan sceenshot videonotulen

Zwaan en Pars winnen raadspen met rapport biodiversiteit: „We moeten nog veel leren”

Algemeen

DRONTEN - Erwin Zwaan en Hendrik Pars kregen donderdag de ‘raadspen’ van de gemeenteraad. Het is een prijs voor de ambtenaar met de vlotste pen. De prijs werd voor de tweede keer overhandigd. Dat gebeurde aan het begin van de raadsvergadering door raadslid Paul Vermast.

Raadsleden krijgen tal van voorstellen voorgeschoteld, doorgaans geschreven door ambtenaren. Om die medewerkers te motiveren een leesbaar stuk te schrijven, stelde de gemeenteraad vorig jaar de ‘raadspen’ in. 

Biodiversiteit

Zwaan en Pars kregen hun prijs voor een actieplan over biodiversiteit. Volgens Vermast was het een goed voorstel, omdat er ook ‘een stuk beleving’ in zit.

Erwin Zwaan vertelde dat hij en z’n collega letterlijk met een leeg papier waren begonnen. Het stuk is geschreven dankzij de medewerking van allerlei personen en organisaties binnen en buiten het gemeentehuis: „Jullie waren de inkt van deze pen.”

De ambtenaar riep iedereen op om kritisch mee te kijken naar het beleid rond biodiversiteit: „Want het is een nieuw terrein en we moeten nog veel leren. Ons doel is om er letterlijk en figuurlijk een levendig beleid van te maken.”

Raadspen