Roodbeenweg 17a bij Dronten.
Roodbeenweg 17a bij Dronten. Ā©maartenheijenk.nl

Europa Park respecteert bij nieuwbouw aan Roodbeenweg de Roemernorm

Algemeen

DRONTEN - Bij nieuwbouw van huisvesting voor arbeidsmigranten aan de Roodbeenweg 17a respecteert de firma Europa Park de Roemernorm. Dat zegt ondernemer Eric Daniƫls naar aanleiding van een beroepszaak over de huisvesting in de bestaande bouw.

DaniĆ«ls en zijn zonen willen aan de Roodbeenweg ongeveer 300 arbeidsmigranten onderbrengen. Ze bouwden de bestaande boerderij om voor 48 buitenlandse werknemers. 

De gemeente Dronten stak daar een stokje voor. Europa Park voldeed volgens de gemeente niet aan de zogenaamde ā€˜Roemernormā€™: uitsluitend Ć©Ć©npersoonskamer van minimaal 5,5 vierkante meter. Daarom mogen er niet meer dan 31 mensen wonen.

Manifest

De gemeente hanteert sinds vorig jaar een manifest, waarin de door Emile Roemer vastgestelde norm het uitgangspunt is. Eric Daniƫls ondertekende dat manifest, maar zette die krabbel niet in zijn functie als directeur van Europa Park BV.

Hij wil zich daarom in de bestaande bouw aan de Roodbeenweg niet aan de Roemernorm houden. ā€žIn nieuwbouw kun je dat doen, want dan kun je de muren neerzetten waar je wil. In een bestaand gebouw kan dat niet zomaarā€, legt hij uit.

SNF-keurmerk

Met het oog op dat laatste heeft de ondernemer vooraf naar eigen zeggen expliciet aan de verantwoordelijke ambtenaar gevraagd om het bestaande gedeelte op basis van het SNF-keurmerk te beoordelen. Dit keurmerk werd in het verleden in Dronten aangehouden en gaat minder ver dan Roemer. 

Volgens DaniĆ«ls is hem toegezegd dat de SNF-norm van toepassing zou zijn op de bestaande bouw: ā€žAlleen heb ik het niet zwart op wit. En dan zie je hoe betrouwbaar de gemeente isā€¦ā€

Nieuwbouw

Voor de te plaatsen units gaat Europa Park wel uit van het manifest: ā€žIk wil Ć”lle nieuwbouw volgens de Roemernorm realiseren, daar voldoe ik aan.ā€

ā€žIedere unit die ik daar wil neerzetten heeft twee Ć©Ć©npersoonskamers en Ć©Ć©n tweepersoonskamer. Die tweepersoonskamers zijn bijna 12 vierkante meter en voldoen dus ruimschoots aan de Roemernorm.ā€

Roodbeenweg

De lezers van DeDrontenaar.nl vonden dit drie jaar geleden de belangrijkste kenmerken van Swifterbant.
Dorpsbelangen Swifterbant zoekt drie foto's: "Ja, dit is typisch Swifterbant" 18 uur geleden
De Industrieweg in Swifterbant.
Een Boompje Opzetten | Watercipressen of Chinese moerascipres in Swifterbant Een Boompje Opzetten 19 uur geleden
Vorige winnaars van Het Beste Idee van Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Peuter- en kleutergym, Het Beste Idee van Dronten 19 uur geleden