Emile Roemer (tweede van rechts) bezocht vorig jaar de campus in Dronten.
Emile Roemer (tweede van rechts) bezocht vorig jaar de campus in Dronten. eigen foto

Campus en voormalig CDA-raadslid beloven beterschap bij huisvesting ‘Polen’

Algemeen

DRONTEN - Er was vorig jaar veel kritiek op de manier waarop arbeidsmigranten werden gehuisvest op de campus in Dronten. Ook was er discussie omdat toenmalig CDA-raadslid Brenda Berghorst arbeidsmigranten in een schuur onderbracht. Beide huisvesters hebben vandaag beterschap beloofd.

AMH Flevoland (campus) en FlevoFlex (Berghorst) zijn twee van de twaalf ondertekenaars van een manifest, waarin ze beloven de huisvesting van arbeidsmigranten te verbeteren. Ook uitzendbureau LevelOne, eigenaar van het ‘Polendorp’ aan de Visvijverweg, ondertekende het contract.

Garanderen

„In het manifest zijn afspraken vastgelegd om de woon- en leefomstandigheden van arbeidsmigranten in de gemeente Dronten te verbeteren en garanderen”, schrijft de gemeente Dronten. Ondertekenaars zijn de gemeente, vakbond FNV en diverse werkgevers, huisvesters en uitzendbureaus.

Met de afspraken en beloften sluiten de ondertekenaars aan bij de commissie van Emile Roemer, die zich landelijk met het probleem bezighoudt. Wethouder Peter van Bergen: „Door ondertekening van het manifest onderschrijven partijen dat zij verantwoordelijkheid nemen en actief bijdragen.”

.


Tien beloftes van 12 partijen.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 17 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 18 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 18 uur geleden