De Regenboog
De Regenboog ©maartenheijenk.nl

Tafeltje Dekje geheimzinnig over beëindigen samenwerking met De Regenboog

Algemeen

DRONTEN - De Meerpaal heeft voor Tafeltje Dekje de samenwerking met woonzorgcentrum De Regenboog beëindigd. Coördinator Esther van Berkum wil niet vertellen waarom: „Mijns inziens is dat niet van belang.”

Tafeltje Dekje zorgt voor een warme maaltijd voor inwoners, die niet in staat zijn om daarin zelf te voorzien. Deze maaltijden worden dagelijks bezorgd door vrijwillige chauffeurs.

Steeds lastiger

De Meerpaal maakte voor de bereiding jarenlang gebruik van de keuken van De Regenboog. Coloriet is eigenaar van dat woonzorgcentrum. Deze zorginstelling meldt dat de samenwerking ‘in goed overleg’ is beëindigd:

„Tijdens de coronaperiode is het aantal cliënten dat gebruik maakte van Tafeltje Dekje teruggelopen en was de populatie cliënten erg wisselend. Tevens was voor De Regenboog de exploitatie steeds lastiger en de dienst niet meer rendabel.”

Tafeltje Dekje werkt vanaf 28 maart samen met horecabedrijf De Rede. Daar wordt dagelijks gekookt voor de cliënten. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende maaltijden en portiegroottes en kunnen hun maaltijd tot 24 uur van tevoren afmelden.