Esther Ndombaxi
Esther Ndombaxi eigen foto

Rolstoelbus voor Esther: „Een heerlijk gevoel van liefde heeft ons hart geraakt”

Algemeen

DRONTEN - Bijna 1900 donateurs hebben damen 33.500 euro gedoneerd voor een rolstoelbus voor Esther Ndombaxi Antonio uit Dronten. Dankzij die bijdragen kan de bus nu daadwerkelijk worden gekocht.

In november startte Renée, de oudere zus van Esther, met enige schroom de crowdfunding. „Wij doen alles als gezin liever zelf”, zei ze, „Maar op dit moment lúkt dat gewoonweg niet. Dit is groter dan wij aankunnen.” 

Renée is blij dat het gelukt is: „Dankzij familie, vrienden, kennissen, collega’s, bedrijven, particulieren en ook onbekenden, lieve mensen en vrienden van vrienden hebben we een geweldig bedrag verzameld. Een heerlijk gevoel van liefde voor Esther heeft ons overspoeld en ons hart geraakt.”

Veel meegemaakt

De jonge tiener Esther Ndombaxi Antonio heeft al veel meegemaakt. Zo is ze meervoudig gehandicapt, overleed haar moeder, moest ze emigreren en moest ze in Dronten een nieuwe taal leren en een heel nieuw leven opbouwen.

Haar bus is inmiddels besteld en wordt in juli verwacht. Daarna wordt-ie omgebouwd tot speciale ‘Esther-bus’ en volgt de presentatie: „En dat zullen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan.”

Rolstoelbus