Bianca Roosenboom opent de nieuwe route door de oostrand van Dronten.
Bianca Roosenboom opent de nieuwe route door de oostrand van Dronten. Foto: Jack Dekker

Nieuws fietsroute? ā€˜Prachtig rustig en veel afwisselingā€™

Algemeen

DRONTEN - Als iemand iets over de nieuwe fietsroute door de oostrand van Dronten kan zeggen, dan is het Bianca Roosenboom wel. De marathonschaatster maakte als training al vele kilometers door het gebied en opende zaterdag de nieuwe route. 

Roosenboom opende de route die liefst 62 kilometer lang is. Het is de uitkomst van een initiatief van liefst 21 ondernemers, in samenwerking met Dronten Geeft Je De Ruimte. ā€œEen vruchtbare eerste samenwerkingā€, duidde Theo Hogendoorn, een van de initiatiefnemers en eigenaar van Brouwerij Artemis. 

Fietsers komen op de nieuwe route door de oudste bossen van Dronten, over en langs dijken en stranden, door het (half)open polderlandschap met akkers, boomgaarden en veehouderijen. Ook zijn er boerderijwinkels, waaronder een kaasboerderij met rijke geschiedenis, en restaurants met afwisselende terrassen. De route kan in Ć©Ć©n keer worden gefietst of in delen. 

Dronten Marketing

ā€œPrachtige rustige fietspaden en wegen met veel afwisseling.ā€ Zo omschreef Roosenboom de Oostrand van Dronten. Josje Waagmeester, actief voor de nieuwe stichting Dronten Marketing, is er blij mee. ā€œHet is mooi te zien dat deze ondernemers gezamenlijk initiatief naar buiten tonen en spijkers met koppen willen slaan. Het heeft de verbinding onderling tevens versterkt, er zijn nu al nieuwe plannen voor de toekomst ontstaan.ā€