Afbeelding
Foto: Wim van der Zon

Ingezonden: Groenonderhoud door de gemeente? Laat me niet lachen

Algemeen

SWIFTERBANT - Het groenonderhoud in de gemeente Dronten blijft een door in het oog van Wim van der Zon, woonachtig in Swifterbant. Eerder stuurde hij al dat hij het niet eens was met de bezuinigingen van de gemeente Dronten op het onderhoud van het openbaar groen en hij laat nu zien waarom. Hij stuurde onderstaande reactie plus fotoā€™s.

Begin augustus plaatste ik in DeDrontenaar een bericht naar aanleiding van de voorgenomen bezuiniging op de groenvoorzieningen in de gemeente Dronten (lees: Biddinghuizen en Swifterbant).

Dat die bezuinigingen zijn doorgevoerd kunnen wij in Swifterbant in ieder geval duidelijk merken. Werd er voorheen elke week gras gemaaid. Nu hebben wij ze al drie weken niet gezien. Het gras staat bij ons in de straat inmiddels twintig centimeter hoog. Het weer kan geen probleem geweest zijn. Wat het excuus of de reden van de gemeente werkelijk is, weet ik niet. Bezuiniging zou de enige denkbare reden kunnen zijn. Ook de onkruidbestrijding, en ik zeg het nog zacht, laat te wensen over.

Ik heb ze dit jaar nog niet gezien.

Vorig jaar kregen wij als bewoners van de Zwanebloem in Swifterbant te horen dat, in verband met het niet meer uit te voeren van het onderhoud aan de singel waarop rozenstruiken staan, deze rozenstruiken gerooid zouden gaan worden en vervangen zouden gaan worden voor een grasstrook. Het voordeel hiervan zou zijn dat onderhoud hierdoor voor de gemeente makkelijker zou worden. Uiteraard hebben wij als bewoners een ā€œinspraakā€ mogelijkheid gehad en mochten wij alternatieven aanreiken die dan door de gemeente beoordeeld zouden gaan worden. Hierop is door diverse bewoners gereageerd. Uiteraard reacties met het oog op de onderhoudswijze van de gemeente die, naar wij allen weten, zwaar onder de maat is. De gemeente heeft gemeend alle voorstellen van tafel te vegen en toch haar eigen zin door te zetten. Er zou gras gezaaid worden.

De rozenstruiken zijn eind oktober gerooid. Echter het inzaaien zou, in verband met het tijdstip van rooien in het jaar, pas in 2022 plaats vinden. De bewoners van de Zwanebloem bleven dus met een bende voor de deur zitten tot het moment van inzaaien in april 2022. Een half jaar later dus.

Het is nu eind mei 2022. We zouden dus een ā€œmooieā€ groenstrook van gras voor de deur moeten hebben. Nou groen is het, maar het is geen gras.

Door de werkwijze van de gemeente, die geen onkruid weghaalt, maar onkruid trekt en dus de wortels laat zitten, hebben we geen groenstrook, maar een strook vol onkruid.

Het is een schande dat de gemeente Dronten zo met de bewoners van woonkernen die niet tot de centrale woonkern Dronten omgaat. De vraag is nu wat de gemeente zal gaan doen. Ik ben niet hoopvol.

Afbeelding
Winkelcentrum Suydersee.
Aantal 'fysieke winkels' in Dronten nam vorig jaar met 5,9% toe 4 uur geleden
Gamefestival.
Wat is er vrijdag te doen? Gamefestival, luister- en e-boeken 5 uur geleden
Windmolens van Windplan Blauw.
Avond gemeente Dronten over geluidsmetingen en -overlast Windplan Blauw en Groen 5 uur geleden